21 augustus 2024

VAVI aangesloten bij organisatie Aardappeldemodag

VAVI aangesloten bij organisatie Aardappeldemodag

Met trots kunnen wij melden dat de Vereniging voor de Aardappelverwerkende Industrie (VAVI) zich heeft aangesloten bij de organisatie van Aardappeldemodag. De VAVI vertegenwoordigt zes leden: Agristo, Aviko, FarmFrites, LambWeston, McCain en PeKaKroef. Deze bedrijven omvatten ca. 95% van de verwerkende industrie in Nederland. Daarmee zijn zij het gezicht van de aardappelverwerkende industrie in Nederland.


Andries Middag, de directeur van VAVI, levert met zijn netwerk, kennis en kunde een waardevolle bijdrage en een goede sparringpartner:
"Vanuit VAVI helpen we vanaf 2024 mee aan de voorbereiding en organisatie van de Aardappeldemodag. We vinden deze dag een belangrijke ontmoetingsplaats maar ook podium voor onze mooie sector. Dat podium helpen we graag vullen met sprekers uit praktijk, onderzoek, politiek en bedrijfsleven. De ontmoeting tussen alle relevante spelers in de Potato Value Chain helpt om samen duidelijk te maken waar ons toekomstperspectief ligt en ook hoe we daar – ieder voor zich en samen – aan bijdragen. Als VAVI en als leden van VAVI kijken we de laatste jaren met steeds meer nadruk naar verduurzaming van de hele keten. Het belang van die doorgaande verduurzaming en ook onze bijdrage daaraan dragen we graag uit."

De VAVI is als lid actief betrokken bij de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI), de Brancheorganisatie Akkerbouw (BO) en de European Potato Processors’ Association (EUPPA). Tevens heeft de VAVI bestuurlijke afstemming met de Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO) en de Land en Tuinbouw Organisatie (LTO).