21 augustus 2024

Volledig programma Aardappeldemodag Online bekend

Volledig programma Aardappeldemodag Online bekend

De organisatie van de wel bekende Aardappeldemodag heeft het volledige programma gepubliceerd voor Aardappeldemodag Online op 19 augustus. Het evenement, dat dit jaar vanwege de maatregelen rondom het coronavirus volledig online plaatsvindt, begint om 10.00 uur ’s ochtends met een enerverende openingssessie. Vervolgens kunnen bezoekers een kennisrijk dagprogramma volgen dat ’s avonds om 20.00 uur wordt afgesloten met het voor bedrijfsopvolgers favoriete Jonge Boeren Programma. Daarin zullen diverse toonaangevende sprekers ingaan op rol van de jonge boer in de toekomst van aardappelsector.

Het programma van de Aardappeldemodag Online is ingevuld met edities van bekende publiekstrekkers uit de live-edities van voorheen, zoals de mechanisatie-arena, rooidemonstraties en proefvelden, maar ook nieuwe onderdelen zoals productlanceringen en virtuele presentaties met live vraag-en-antwoordsessies. Een bezoek aan Aardappeldemodag Online is gratis, maar vooraf aanmelden is noodzakelijk. De organisatie roept telers en andere belanghebbenden uit de aardappelketen op om dit tijdig te doen. Daarmee zijn zij verzekerd van toegang tot vele interessante onderdelen op het toonaangevende online evenement. 

Weerbaarheid 
Inspirerende sprekers van bedrijven en Wageningen University & Research (WUR) besteden gedurende de hele online Aardappeldemodag aandacht aan onderwerpen die aansluiten op het beursthema, ‘Voortgang aardappelsector draait om weerbaarheid’. Op het programma staan onder andere het belang van aardappelonderzoek voor de concurrentiepositie van de Nederlandse aardappelsector en de rol van het Europarlement op de bedrijfsvoering van jonge boeren.

Virtuele stands de hele dag te bezoeken 
Via een interactieve plattegrond kunnen bezoekers van Aardappeldemodag Online ook de binnenbeurs/bedrijvenmarkt bereiken. Daar zijn de hele dag door de virtuele stands van een groot deel van de meer dan 70 deelnemende bedrijven te bezoeken. Het ruime aanbod aan stands biedt de bezoekers een groot aanbod van actuele informatie en kennis over recente ontwikkelingen en uitdagingen in de aardappelsector. Direct contact met virtuele standhouders is er onder andere middels live chats.

Alle kennis op één platform 
Alle onderdelen samen maken Aardappeldemodag Online de ideale gelegenheid voor iedereen betrokken bij of geïnteresseerd in de Nederlandse aardappelsector, om zonder het huis of kantoor te verlaten up-to-date te blijven. “Wij bundelen op 19 augustus alle kennis op één platform, zodat deze makkelijk online te vinden is”, aldus Dick Hylkema van de Nederlandse Aardappel Organisatie en Thie Arend Brouwer, Marieke Ampt, Leanne Mol-van de Erve en Marcel Tramper van WUR, de organisatoren van de Aardappeldemodag Online.