21 augustus 2024

Westmaas 2022

Thema: Kennis maken, kennis delen

Een live-ontmoeting met branchegenoten, daar gaan we voor en anders niet. Aardappeldemodag staat niet voor niets bekend als dé ontmoetingsplaats voor de aardappelsector. Elkaar weer face to face ontmoeten, daar zien we enorm naar uit. Een evenement dus, zoals deelnemers en bezoekers gewend zijn van voorgaande edities op proefbedrijf Westmaas. 

Met elkaar kennismaken en het delen van kennis, daar draait het altijd om op Aardappeldemodag. Vandaar dat dit als thema is gekozen voor de aanstaande editie. Dat er na lange tijd weer genoeg informatie uit te wisselen valt, staat buiten kijf. Alleen al op het proefbedrijf is de laatste jaren een keur aan onderzoek en resultaten voorbij gekomen. Daarnaast zullen deelnemende standhouders uiteraard weer veel laten zien en vertellen over ontwikkelingen en noviteiten rondom de eigen bedrijvigheden.

Aardappeldemodag is bij uitstek ook een evenement waarin onderzoek en bedrijfsleven bij elkaar komen. Door de ontmoeting en het gesprek met elkaar aan te gaan, komen onderzoek en bedrijfsleven erachter wat leeft in de praktijk en daar kunnen beiden op anticiperen met noviteiten en aanpassingen. Jarenlang is praktijkonderzoek enkel gericht geweest op bemesting en gewasbescherming met chemie. Vandaag de dag zijn het thema’s als bodemvruchtbaarheid en biodiversiteit waar in toenemende mate aandacht naar uitgaat. Het zijn onderwerpen die erom vragen zo veel mogelijk over de hele breedte van de sector met elkaar in gesprek te gaan.

En niet alleen ervaren ondernemers zijn uit op het vergaren van informatie. Ook onder jonge boeren heerst een enorme behoefte aan kennisvergaring. Daarom staat op de aanstaande editie van de Aardappeldemodag weer een compleet Jonge Boeren Programma op de agenda met actuele en voor hen aansprekende onderwerpen. Dat alles valt natuurlijk prima te plaatsen in het gekozen beursthema ‘Kennis maken, kennis delen’.

Ondertussen is al bekend dat de potentiële deelnemers staan te trappelen om op 31 augustus aanstaande present te zijn. Iedereen ziet er enorm naar uit om weer zo veel mogelijk sectorgenoten te kunnen ontmoeten, zo luiden de eerste reacties. Als organisatie onderstrepen we dit van harte en ook wij kijken ernaar uit om elkaar weer te ontmoeten, kennis te maken en kennis te delen.

Klik hier voor de deelnemerslijst 2022.

Klik hier voor de foto's van 2022.